O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Meron: Srbija da reguliše Šešelja
27. Novembar 2014. godine
Sarajevo -- Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron ocenio je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

Meron je rekao da ne može da se meša u Šešeljeve javne istupe i da je Srbija, gde se Šešelj nalazi, suverena zemlja i da to treba da reguliše.

"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

Povodom današnje rasprave o Šešelju u EP u Strazburu, a zatim i u SB UN, Meron kaže da može da se raspravlja.

"Nema šta da se krije i veoma je dobro biti transparentan u svim stvarima. Ne smeta mi postavljanje bilo kakvih pitanja”, rekao je Meron.

On je naveo da u celom slučaju postoje "brojni nesporazumi".

Raspravno veće Haškog suda odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu donelo isključivo na osnovu humanitarnih razloga, odnosno zbog njegove teške bolesti, a tužilac Tribunala se nije žalio pa odluka o privremenom oslobađanju nikada nije ni dospela do prizivnog veća Tribunala.

On je dodao i da kao predsednik suda ne može da se meša u odluke raspravnog veća niti u njegovu komunikaciju s Tužilaštvom koje je, kako je istakao, imalo i mogućnost i pravo uvida u svu medicinsku dokumentaciju koja je bila osnov za Šešeljevo privremeno oslobađanje.


Izvor: B92

Foto: ICTY

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti