O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Berlin poslao Srbiji 11 uslova
09. Decembar 2014. godine
Izvor: Beta, Večernje novosti Berlin -- Berlin je Srbiji poslao 11 gotovo nemogućih uslova za otvaranje poglavlja i nastavak pregovora sa EU, pišu Večernje novosti.

Kako listi navodi, ti uslovi su gotovo nemogući za Srbiju jer mnogi zadiru u status Kosova i faktički podržavaju nezavisnost pokrajine.

Među tih 11 uslova, koje kako Novosti pišu, su i donošenje statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa prištinskim zakonima, učešće Prištine u svim regionalnim forumima, prihvatanje kosovskog pasoša na granici sa Srbijom i izgradnja zidanih objekata na prelazima.

Kako piše list, Beograd je zato započeo opsežnu dilomatsku akciju na mnogim adresama kako bi se što pre preformulisale briselske preporuke i kako bi što pre bilo otvoreno prvo poglavlje.

"Ukoliko bi Srbija ispunila sve što se traži, za šta su male šanse, evropski lideri bi već na decembraskom Evrpskom samitu mogli da oroče za kraj januara zakazivanje naredne međuvladine konferencije, a na kojoj bi istovremeno bila otvorena poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (o Kosovu)", pišu Novosti pod naslovom "Berlin nam poslao 11 uslova".

Izvor: B92
Foto: Beta/AP

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti