O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Rasprava o budžetu trajala 16 sati
23. Decembar 2014. godine
Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije su više od 16 sati, na momente žučno, raspravljali o rebalansu za ovu godinu, predlogu budžeta za 2015. i pratećim zakonima.
Ministar finansija Dušan Vujović zahvalio je, noćas oko 2 sata, poslanicima na diskusiji, rekavši da očekuje od njih da predloge pretoče u amandmane.

"Očekujem da ćemo biti još bolji u primeni ovog budžeta", rekao je ministar.

Tokom prepodneva predložena zakonska rešenja obrazlagali su ministri u vladi, a popodne je na Trg Nikole Pašića došao i premijer Aleksandar Vučić, koji je odgovarao i na pitanja koja su tokom rasprave otvarali poslanici opozicije.

Vučić je rekao da je suština novog budžeta i svih mera koje se preduzimaju da se mladim ljudima obezbedi šansa i omogući posao.

"Naš izbor je bio taj da uđemo u teške mere da bi mladima omogućili posao", rekao je premiejr i dodao da ne govori o obezbeđivanju radnog mesta već posla.

Vučić je poručio da smanjenje plata i penzija neće nužno trajati tri godine, da se zaposleni u javnom sektoru i penzioneri mogu nadati povećanju primanja čim udeo plata u bruto društvenom proizvodu padne na sedam, a penzija na 12 odsto.

Raspravu o budžetu obeležila je žučna polemika premijera i poslanika DS, koja je okončana Vučićveom porukom demokratama da su najobičnije kukavice, i da će možda već vrlo brzo opozicija dočekati njegovu ostavku, a predsedavajući sednicom Igor Bečić izrekao tri opomene poslaniku NS Zoranu Živkoviću zbog "uličarskog rečnika" i naložio skupštinskom obezbeđenju da Živkovića izbaci iz sale. Živković je Bečiću dobacio “stoko”.

Raspravu o nešto više od 100 amandmana poslanici će početi sutra.

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti