O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Osveženje u Vladi? Nisam protiv"
06. Januar 2015. godine
Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je za “Danas“ da se Vlada nije bavila pitanjem rekonstrukcije, već da su se time bavili mediji.
Ona u izjavi beogradskom dnevniku nije niti potvrdila niti demantovala tvrdnje o skoroj promeni sastava Vlade, kao ni spekulacije da bi SDS mogao da zauzme mesto SPS-a.

“Ako je potrebno ubrzanje i osveženje, to ne može da škodi, već samo da pomogne“, navela je Mihajlovićeva.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je istakla da je nije naljutila izjava vicepremijera Ivice Dačića da premijer voli da vrši rekonstrukciju Vlade, ukoliko je takva izjava bezazlena.

“Kako može da naljuti bezazlena izjava? Ako ljuti onda nije bezazlena, i obratno“, objasnila je Mihajlovićeva.

Ministarka je na pitanje novinara da li je Vučićev glasnogovornik, kako tvrde pojedini mediji oštro reagovala.

“Da li me to pitate ili se skrivate iza tvrdnji, kako kažete, pojedinih medija. Ako me pitate da li sam glasnogovornik premijera, podsetiću vas da sam potpredsednik Vlade Srbije. Deo sam tima na čijem čelu je predsednik Vlade i govorim u ime tog tima kada su strateške stvari u pitanju. Kada bi bilo drugačije, morala bih ili sama da izađem iz tima ili bih bila zamoljena da drugačiju strategiju predstavljam van tog tima. Interesantno mi je kako je moguće da u isto vreme budem glasnogovornik premijera ali i da, kako se može čuti, “kevćem iz fotelje“, a da u stvari utrnuto sedim, jer nas je trener poređao kao čunjeve u kuglani. To su sve zapažanja i dobro je da mogu da se čuju i da se objave, a ja ću i dalje da se trudim da ispunim sve što obećam. Pozivam Vas da zajedno utvrdimo ko će prvi da uzme građevinsku dozvolu za 28 dana i ko će da je dobije elektronskim putem“, dodala je Mihajlovićeva.

Ministarka je prokomentarisala i nedavnu izjavu predsednika DS Bojana Pajtića da vlasti ne treba opozicija da bi pala.

“Žalosno je kako predsednik DS nema svest ni gde živi niti koliki rejting njegova stranka ima. Meni je žao, volela bih da postoji opredeljena, a ne potkupljiva opozicija, da postoji opozicija koja će pomoći svojim radom Vladi da bude bolja i efikasnija. Svaki dan vlasti Bojana Pajtića je dan kojim se stanje u Vojvodini pogoršava. Niko ga neće, a on to, od tolike želje za vlašću, ne vidi“, zaključila je Mihajlovićeva.

Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti