O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Nadam se da ih ne boli noga
15. Januar 2015. godine
Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Albanci pokušali da ga isprovociraju šutiranjem njegovog automobila po dolasku na Kosovo i Metohiju.
On je potom poručio srpskim ministrima u kosovskoj vladi da moraju da rade u interesu naroda ili da napuste te funkcije.

"Ako su došli da se bogate, neka napuste ta mesta", poručio je Vučić u Gračanici nakon sastanka s vladikom Teodosijem.

Premijer je istakao da je veoma zadovoljan posetom Kosovu i da je svuda bio lepo dočekan, a Albancima koji su pokušavali da provociraju poručio je da šalje poruku mira, a ne sukoba.

"Neki su mi upućivali pogrdne reči, šutirali automobil misleći valjda da je noga jača od kola, nadam se samo da ih noga nije zabolela", kazao je Vučić dodavši da je "ponosan na ponašanje srpskog naroda i na njegovu civilizovanost".

Predsednik Vlade Srbije poručio je onima koji su pokušali da ga isprovociraju da će im nabaviti knjige kako bi se naučili lepom ponašanju.

Dok je davao izjave u porti manastira Gračanica, novinari albanskih medija uputili su Vučiću provokativna pitanja poput onih kada će se Srbija izviniti za dešavanja na Kosovu i kada će priznati nezavisnost Kosova.

Na pitanje o priznavanju nezavisnosti Kosova, premijer je odgovorio pitanjem albanskom novinaru "da li je to njegov veliki san", nakon čega je dodao da ne želi da odgovara na "neozbiljna pitanja".

Vučić je poručio da će Vlada Srbije raditi na što većem povratku Srba na Kosovo i Metohiju kao i na tome da se razvije privatni biznis u srpskim sredinama.

"O tome možemo mnogo da naučimo od naših albanskih komšija", kazao je Vučić.

Vladika Teodosije poručio je da je poseta predsednika Vlade Srbije veoma bitna za očuvanje srpskog življa na Kosovu i Metohiji.

"Od svega nam je najbitnije da narod ne napušta ognjišta i da sačuvamo našu svetu zemlju", rekao je vladika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu da ne prodaju svoja imanja i poručio im da će država ostati uz njih i pomagati im.

Izvor: b92
Foto: Beta



Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti