O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Neko mi namešta, mediji nisu krivi
16. Januar 2015. godine
Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović demantovala je da ima ambicije da se kandiduje za predsednika Srbije na sledećim izborima izjavila da joj neko to "namerno namešta"
"Svašta. Iskreno, smeta mi i krivo mi je. Nikad o tome nisam razmišljala, niti me zanima. Ali, izgleda da je bolje praviti priču", izjavila je Mihajlović za dnevnik "Danas".

"I šta sad ako kažem da Zvezda nema energije dok igra? Je l’ to znači da hoću da budem fudbaler? I na kraju, ko sam ja da budem zadovoljna ili ne radom predsednika. Građani o tome odlučuju“, objasnila je potpredsednica Vlade Srbije. Na izjavu o NIkoliću oštro je reagovala njegova savetnica Stanislava Pak.

U izjavi za "Politiku", Mihajlovićeva, koja je i ministar saobraćaja, kaže da "ne znaju šta da joj zamere, pa je napadaju zato što je žena".

Taj list napominje da je tabloid "Informer", za koji kaže da "inače nije poznat po oštroj kritici funkcionera SNS", potpredsednicu Vlade nazvao "srpskom Kolindom Grabar" tvrdeći da mašta o Andrićevom vencu.

"Politika" dodaje da o Zorani Mihajlović ovih dana slično objavljuju i drugi mediji, poput "Blica", "Alo" i TV Pink, kao i da joj "Blic" zamera da je "previše ambiciozna, samostalna i voli javne nastupe, a svi tvrde da je u nemilosti premijera Aleksandra Vučića".

Srbiji i Hrvatskoj, konstatuje "Politika", zajednički je licemeran odnos javnog mnjenja koje ženama zamera na političkim ambicijama.

Ministarka Mihajlović u razgovoru za taj list ne krije razočaranost zbog kritika javnog mnjenja.

"Normalno je da se muškarac slika, normalno je da bude drljav ili loše obučen, normalno je da bude pijan... A nije normalno kada ona ima normalne političke ambicije", navela je ona.

"Pa, setite se šta su uradili Jadranki Joksimović samo zato sto je imala kratku haljinu! Čeda (Čedomir) Jovanović koji se često slika obnažen ima potrebu da komentariše moje fotografisanje za novogodišnji broj Blica, iako je u tekstu napisano da sav prihod od prodaje tog broja ide u humanitarne svrhe", dodala je Zorana Mihajlović.

Ona kaže da ne razume ni o čemu govori Dragan Vučićević kada kaže: "pazi nju (Mihajlović), hoće da se slika".

"Da li su moje fotografije bile vulgarne? Nisu! Bile su u humanitarne svrhe, a ne za moju ličnu promociju! Ali, kada ne znaju šta da vam zamere, onda vam zamere to što ste žena", zaključuje ministarka saobraćaja.

Na pitanje da li smatra da su neki mediji kritičniji prema ženama u politici nego prema muškarcima političarima, Mihajlović tvrdi da mediji nisu krivi.

"Ne bih tako delila medije. Mediji prenose istupe ljudi. Dakle mediji nisu krivi", rekla je Zorana Mihajlović.

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti