O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Odlažemo miting, ne želimo nemire"
30. Mart 2015. godine
Beograd -- SNS ne odustaje od najavljenog mitinga u Novom Sadu, ali se on neće održati istog dana kada i skup DS Bojana Pajtića, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.
On je u razgovoru za "Večernje novosti" povodom medijskih spekulacija da su naprednjaci odlučili da se uopšte ne okupljaju da bi obeležili godinu dana rada Vlade Srbije, rekao da će se miting održati ali ne 25. aprila kako je najavljeno i za kada je i Pajtićeva stranka najavila "kontramiting" u Beogradu.

"Mi ćemo održati najavljeni skup nekog drugog dana, a predstavnicima bivšeg režima na republičkom nivou nećemo uskratiti pravo na neodgovornost koju već svakodnevno pokazuju. Lično, kao lider najveće stranke u Srbiji, nemam nameru da delim državu i narod. To mi ne pada na pamet", naglasio je Vučić.

On je dodao da Vlada nikada neće zabraniti niti uskratiti pravo na slobodno okupljanje.

"U slučaju da se održavju dva mitinga u isto vreme, pitanje je da li bi mogao da se obezbedi mir. A meni su kao lideru najveće stranke i premijeru mir i stabilnost najvažniji. Inače, postavlja se pitanje odakle novac Pajtićevoj stranci za organizaciju mitinga, ako je svima poznato da im je partijski račun već mesecima u blokadi", rekao je premijer Srbije.

Vučić je još dodao da SNS odlukom da pomeri datum mitinga kojim će obeležiti godinu dana rada Vlade ne pokzuje slabost već snagu.

"Kao normalni ljudi, ne želimo da ni na koji način ugrozimo stabilnost u državi. Takodje, ne želimo da verujemo da je lideru vojvodjanskog režima Bojanu Pajtiću izazivanje nestabilnosti upravo i cilj", zaključio je Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti