O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Koriste Šešelja kao strašilo
31. Mart 2015. godine
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da je negde, neko pogrešno izračunao da je Vojislav Šešelj faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije.
Kako je naveo u autorskom tekstu za Politiku, zbog toga je neko počeo da koristi Vojislava Šešelja kao strašilo iz kutije

"Nema tu ni prava ni pravde, a nema, nažalost ni Vojislava Šeselja. Ima samo pogrešnih pokušaja da se kazni Vlada Srbije, i njena politika", ocenio je Vučić povodom odluke Tribunala da se Šešelj vrati u Hag.

Prema oceni Vučića, celom Balkanu, posle svega što je doživeo, potrebna je politika otvorenih karata, jasna i nedvosmislena.

Premijer je dodao da on i Vlada Srbije upravo takvu nedvosmislenu politiku imaju nameru i da sprovode.

"Ona (otvorena, jasna, nedvosmislena politika) je naša legitimacija i mogu svakome, u svakom trenutku da je pokažem bez ikakvog straha. Nemam nameru da je krijem, .... pošto sam dobio na izborima. Zato danas, mogu mirno da poručim i drugima da prestanu da se kriju iza kutija i u kutijama, već da izađu pred građane Srbije i kažu šta hoće od njih", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da Srbija ima samo jednu važnu i veliku obavezu a to je da očuva stabilnost, obezbedi nastavak ekonomskih reformi i poštovanje političkih sloboda.

"Svaka odluka koju budemo donosili, a neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno, očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više", kazao je Vučić u tekstu pod naslovom "Koriste Seselja da bi nas kaznili".

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti