O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bojić: Šešelju pogoršano zdravlje
14. April 2015. godine
Beograd -- Zdravstveno stanje predsednika SRS Vojislava Šešelja pogoršalo se otkako je izašao iz Haškog tribunala, izjavio je šef Šešeljevog lekarskog tima Milovan Bojić.
"Pored dve metastaze na jetri, pronašli smo mu nove izrasline, koje zahtevaju hitnu hemoterapiju. S time je trebalo da počnemo pre dve sedmice, ali on nije pristao zbog pritisaka glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca", rekao je Bojić za Danas.

Prema njegovim rečima, lider radikala je kazao da će, ako ga Srbija izruči Hagu, tamo odbiti bilo kakvu terapiju, uključujući i osnovne lekove.

Bojić je dodao da ne postoji mogućnost da se predsednik SRS-a predomisli i Tribunalu dostavi dokumentaciju o svom zdravstvenom stanju, jer nema poverenja u tamošnje lekare.

"On je već tri godine izričit da želi da se leči samo u Srbiji. Zbog toga je i pušten, na osnovu izveštaja holandskih lekara o njegovom stanju. Medjutim, zbog najnovijih pritisaka iz Haga, on odbija i ovde da prima terapiju, što dodatno ugrožava njegovo zdravlje", rekao je Šešeljev doktor.

Bojić je rekao da njegov pacijent ima karcinom na debelom crevu, "na onom preostalom delu koji nije bio operisan", i dve metastaze na jetri, a pronadjene su "nove tačkaste promene na jetri koje zahtevaju hitnu hemoterapiju".

"Terapija bi trebalo da traje oko 36 nedelja, nakon čega bi najverovatnije usledila operacija. Medjutim, on u poslednjih 15 dana odbija hemoterapiju zbog pritisaka iz Haga da ga vrate u Tribunal", rekao je Bojić i dodao da će šef radikala pristati na dalje lečenje kada ti pritisci prestanu.

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti