O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vujović: MMF priznao grešku
20. April 2015. godine
Beograd -- Međunarodni monetarni fond sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi deficita Srbije, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.
On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je u razgovoru s najvišim zvaničnicima Svetske banke i Međunarodnog monetnog fonda ocenjeno da je Srbija ostvarila značajan napredak, ali da je potrebno učiniti više na fiskalnoj konsolidaciji.

"Potpisali smo dva zajma, završavamo ovaj četvorogodišnji period vrlo uspešno, i čini mi se da pripremamo jako dobru liniju projekata koji će se realizovati u okviru narednog četvorogodiĹĄnjeg programa, koji počinje 1. jula", naveo je Vujović.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da to budu projekti koji podržavaju strukturne reforme, koje su najvažniji deo reformi u Srbiji.

Komentarišući prognoze MMF-a da bi Srbija ove godine mogla da završi u recesiji, ministar je rekao da je najvažnije da je na makromonetarnom i makrofiskalnom nivou sve u redu.

Dodao je da fond i dalje upozorava na opasnost, ali da je spreman da napravi reviziju projekcije ekonomskog rasta i da će to još uvek biti u domenu malo iznad nule.

"Očekujemo da vidimo kakvi će biti rezultati Železare "Smederevo" sa novim menadžmentom, kakvi će biti rezultati hemijskog kompleksa, Bora i ostalih velikih proizvođača, i kako ćemo završiti privatizacije - 20 plus 70 preduzeća ulaze u kritičnu fazu", rekao je Vujović.

On je dodao da Srbija "malo kasni" sa strukturnim reformama.

"Bilo je za očekivati da ćemo imati velikih problema, da ćemo imati velike rezerve, zakonskih poteškoća... recimo, restitucija često sprečava procese, nerešena imovinsko-pravna pitanja, sprečavanja koja usporavaju procese", rekao je ministar.

Pored Vujovića, delegaciju Srbije na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF-a u Vašingtonu predvodi i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Izvor : B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti