O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nisam optimista posle Štajnmajera
29. April 2015. godine
Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da nije veliki optimista posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.
Nikolić je rekao da nije optimista jer od njega nije čuo da će poglavlja u pregovorima sa EU biti otvorena ove godine.

"Ne mogu da kažem da mi je gospodin Štajnmajer jasno rekao da će pregovaračka poglavlja biti otvorena do kraja godine. Istina, rekao je da misli da će se steći uslovi za to tokom godine", rekao je Nikolić za "Večernje novosti" od srede.

Upitan šta konkretno Berlin zahteva od Beograda kad je u pitanju Kosovo i Metohija, predsednik je kazao da je to potpuna primena Briselskog sporazuma.

On je istakao da je Štajnmajeru preneo da Briselski sporazum podrazumeva i formiranje Zajednice srpskih opština, i da sporazumom nije predviđeno da se njeno konstituisanje "dovede u vezu sa prištinskim zakonodavstvom, kao ni da bude u skladu sa srpskim".

"Ali, zašto bismo mi odbacili srpsko zakonodavstvo i isključivo se vodili time šta piše u zakonima Prištine? Pa neka i oni promene neki zakon ako već pregovaramo", kazao je Nikolić.

Na pitanje da li je nemački ministar postavio priznavanje Kosova kao uslov, predsednik Srbije tvrdi da mu je Štajnmajer rekao da "ne postoji ni jedan uslov koji se tiče priznanja Kosova i Metohije, a koji utiče da ne možemo da otvorimo poglavlja".

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti