O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić već u junu u SAD?
04. Maj 2015. godine
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju njegova poseta SAD veoma važna i od nje očekuje "još bolje odnose sa Sjedinjenim Državama".
"Srbija želi da ima što bolje odnose sa SAD, politika naše vlade je briga za budućnost Srbije i u tom svetlu nadamo se da ćemo imati još bolje političke i ekonomske odnose sa SAD, ne želeći da time ugrozimo dobre odnose sa drugim državama", izjavio je Vučić za Blic, koji navodi da će Vučić u zvaničnu posetu SAD otići početkom juna, a ne u septembru kako je najavljivano.

"Analizu prošlosti", nastavio je premijer, "ostavljamo drugima, a naš je posao da kroz ispunjavanje svojih obaveza pokažemo da smo pouzdan partner SAD u ovom delu Evrope. Nadamo se da ćemo imati podršku Amerike na našem evropskom putu".

Domaćin premijera Vučića je potpredsednik Džozef Bajden, s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o rešavanju problema Kosova, kao i što većem jačanju ekonomskih veza Srbije i SAD, s akcentom na veća američka ulaganja u poljoprivredu, navodi list.

Vučić procenjuje, navodi list, i da će jedna od tema biti slučaj Bitići - ubistvo trojice američkih drzavljana 1999. u Petrovom Selu, koji u Srbiji još nije imao sudski epilog.

Očekuje se, piše "Blic", i da će Vučić imati sastanaka sa Tonijem Blinkerom, savetnikom predsednika SAD Baraka Obame, koji važi za vrlo uticajnog političara u Vašingtonu.

List navodi da je planirana i poseta Vučića kompaniji "Friport" u Feniksu, koja u Srbiji ulaže u istraživanja rude bakra, i da bi trebalo da na Univerzitetu Harvard ili "Džons Hopkins" u Baltimoru održi predavanje o politici Vlade Srbije.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti