O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sa MMF ni o struji ni o platama
05. Maj 2015. godine
Beograd -- Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da na sastanku s predstavnicima MMF-a nije bilo reči o povećanju plata i penzija
Ona je navela da je za takve razgovore prerano i dodala da očekuje pozitivno mišljenje MMF-a nakon završetka prve revizije aranžmana.

Tabakovićeva je gostujući u emisiji “Oko“ na RTS-u rekla da je prerano pričati o platama i penzijama, ne želeći ni da precizira smatra li da je realno da se to povećanje dogodi do kraja ove godine.

"Ja sam kao guverner posebno u obavezi da budem oprezna. Vidite koliko je izazova u okruženju, počev od cene nafte koja je značajno pala i NIS-u stvorila određene gubitke, ali imam sve razloge da budem optimista nad podacima i projekcijama“, rekla je Tabakovićeva.

Ona je konstatovala da će povećanje plata i penzija doći kao logična posledica dobrih rezultata koji su vidljivi već sada.

"Nije cilj da se do 2017. ne povećavaju plate nego da se postigne održivo punjenje budžeta i da trošimo onoliko koliko zarađuemo“, rekla je Tabakovićeva.

Upitana da li je sa MMF-om danas bilo reči o poskupljenju struje, Tabakovićeva je rekla da nije jer, kako je navela,“NBS nije ni prvo mesto, ali ni neko ko će drugima savetovati šta prvo treba da se uradi da bismo bili uspešni“.

Govoreći o kretanju BDP-a u ovoj godini, guvernerka je rekla da je i NBS revidirala negativne procene rasta BDP-a za ovu godinu na nulu, postavljajući pitanje i "zašto neko ne bi verovao da će te stope dostići i pozitivne cifre“.

Odgovarajući na pitanje zbog čega dinar miruje poslednjih mesec i po, guvernerka je rekla da je to jedan od pozitivnih efekata aranžmana sklopljenog s MMF-om.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti