O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Glupa ideja da molim MMF za firme
07. Maj 2015. godine
Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da na sastanku s predstavnicima MMF nije tražio produžetak roka za zaštitu 25 firmi u restrukturiranju od naplate potraživanja poverilaca.
Kako kaže, predstavnicima MMF-a je rekao da vlada neće tražiti produžetak roka za zaštitu tih firmi, jer to smatra "glupom" idejom, a "ljudi iz MMF nisu mogli da veruju".

"Ne tražimo to, jer sam sit prolongiranja", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Problemima u tim preduzećima treba da se bavi vlada i to pojedinačno svakom do tih 25 firmi, a ne da moli MMF da prolongira rokove i tako rešava probleme, objasnio je Vučić.

Ministar privrede Željko Sertić, naime, najavio je juče da ćemo od MMF tražiti da se rok za zaštitu 25 firmi od poverilaca produži za godinu-dve, a premijer kaže da je od Setrićevog zahteva odustao jer bi se na taj način išlo linijom manjeg otpora.

"Ja sam prihvatio rešenje MMF-a da za svako od tih preduzeća donesemo posebnu uredbu na vladi. Sa tim sam se saglasio još tokom sastanka", rekao je Vučić precizirajući da MMF hoće puni angažman Vlade Srbije za svako preduzeće pojedinačno, a ne prolongiranje rokova "u kojima nećemo raditi ništa".

Oni, tvrdi Vučić, znaju da nećemo da uradimo ništa ako nam produže rokove, zbog čega je uveren da vlada zaista ne bi našla rešenje za te firme ni u produženom roku, "jer bi svi taj posao lagodno shvatili".

Predstavnici vlade razgovaraće s poveriocima, jer 31. maja ističe rok za zaštitu tih firmi od naplate njihovih potraživanja, dodao je Vučić i za sutra najavio razgovor sa sindikatima.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti