O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nikolić: Turski tok nije moguć preko Srbije
08. Maj 2015. godine
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ruskoj agenciji Interfaks da izgradnja gasovoda Turski tok preko teritorije Srbije nije moguća i da Beograd ne namerava da dobija gas iz tog pravca.
"Mislim da je realizacija Turskog toka (na teritoriji Srbije) nemoguća i iz tog pravca nećemo dobijati gas", rekao je Nikolić.

Interfaks napominje da je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić ranije izjavio da je Srbija zainteresovana za učešće u Turskom toku, ali da se to pitanje razmatra.

Nikolić je kazao da se Srbija ne slaže sa uvođenjem sankcija EU, ali da će u trenutku kada postane članica biti obavezna da sledi zajedničku politiku te organizacije.

"Mi smo svim evropskim zvaničnicima izložili našu poziciju da se sada ne slažemo sa uvođenjem sankcija Rusiji, ali da ćemo kada postanemo članica (EU), biti obavezni da vodimo zajedničku spoljnu politiku", kazao je on.

Nikolić je kazao da je sada veća prepreka za ulazak Srbije u ulazak u EU pitanje Kosova nego razvoj saradnje sa Rusijom.

"Rešavanje tog pitanja je osnovni uslov za ulazak u EU, dok odnosi sa Rusijom, odnosno uvođenje sankcija Moskvi mogu biti problem tek kada postanemo članica EU", rekao je Nikolić.

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti