O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Biće penzije veće nego ikada
11. Maj 2015. godine
Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imati više penzije nego što su ikada imali.
Vučić je poručio da će uz čvrste i snažne javne finansije, penzije biti sigurne.

"Ako na kraju mandata budemo rekli - izlečili smo kasu, podigli smo rast bruto domaćeg proizvoda, rast privrede, ljudi više nemaju umanjena primanja - to će biti rezultat, veliki uspeh i znak da je dobra budućnost pred svim penzionerima i svima drugima", rekao je Vučić na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja PUPS-a.

Kako je naveo, već pre kraja ove godine oni koji su imali najniže penzije imaće primanja veća nego ikada. Premijer je rekao da će biti još mnogo teških stvari, ali da misli da smo težu polovinu puta prešli.

Vučić je zahvalio PUPS-u na podršci i odgovornosti i na tome "što je manje kukao od svih nas" i što su poštovali državu, a nisu se "parničili" sa njom.

"Bez vaše snage i energije ne bismo uspeli da postignemo rezultate", rekao je Vučić i poželeo PUPS još više uspeha.

"Ja vam kažem, kao što danas vidite, da smem i pred evropskim komesarom da saopštim bez ikakvih problema da ne mogu ništa da nam kažu oko ekonomije, da podržavaju svaku meru, da govore da je Srbija na najboljem putu, kao što smemo da štitimo suverenitet i integritet naše zemlje, jer nama niko neće da zauzima karaule, nama niko neće da preti zato što imamo svoju zemlju, svoju vojsku i svoju policiju. Ja želim da kažem da mi bez vas, to ne bismo uspeli", kazao je Vučić.

Vučić je poručio da je vlada ušla u mere fiskalne konsolidacije "ne samo zbog više sile nego i zbog jasne ovozemaljske sile, nedogovornosti i nesposobnosti i lopovluka onih koji su učestsvovali u pljačkaškim privaztizacijama, onih koji su trošili mnogo više od onoga što smo zarađivali samo da bi opstajali na vlasti".

"Program naše vlade nije zasnovan na tome, sutra neko drugi može da preuzme vlast ali videćete, kao što danas ceo svet govori, moraće da ostane zapisano u istoriji koja vlada i kada je uspela da spusti deficit i zaustavi rast javnog duga, a nije ga lako zaustaviti", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sadašnja vlada se nije zadužila nego je morala da ispunjava obaveze koje je prethodna vlada nametnula.

"Mi to još nismo uspeli i još ćemo da isplaćujemo sve ono što smo morali da isplaćujemo, a naša vlada će to uspeti da uradi", poručio je premijer.

Premijer je poželeo PUPS-u da obeležava godišnjice još dugo i da bude još snažnija u parlamentu i Vladi Srbije.

Izvor: B92
Foto Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti