O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Stav Rusije prema Kosovu jasan
15. Maj 2015. godine
Apsurdni su pokušaji onih koji su režirali odvajanje Kosova od Srbije bez referenduma da stave pod sumnju izražavanje volje građana Krima, ističe Sergej Lavrov.
"Očigledno su apsurdni pokušaji onih koji su režirali da odvajanje Kosova od Srbije - a pri tome bez ikakvog referenduma - da se stavi pod sumnju slobodno izražavanje volje stanovnika Krima. Stav Rusije prema kosovskom pitanju apsolutno je jasan i nepromenljiv: regulisanje ovog problema moguće je isključivo na osnovu međunarodnog prava i u okvirima određenim u rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244. Što se tiče napora Beograda u ovom pravcu - za nas su prihvatljive one odluke koje će zadovoljiti Srbiju. Sa svoje strane smo spremni da i dalje srpskim partnerima pružamo neophodnu podršku", rekao je Lavrov za dnevni list Politika.

Ministar je izrazio zadovoljstvo razvojem rusko-srpskih trgovinsko-ekonomskih veza.

"Zadovoljni smo kako se razvijaju rusko-srpske trgovinsko-ekonomske veze. Raste robna razmena, usavršava se njena struktura", naveo je Lavrov i dodao da su među primerima uspešnog ulaganja i modernizacija kompanije Naftna industrija Srbije (NIS) i renoviranje železničkih pruga u Srbiji.

On je istakao da Rusija računa da će se i dijalog dve zemlje o energetici dosledno proširivati, uključujući isporuku ruskog gasa.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je večeras u Beograd u zvaničnu posetu Srbiji.

"Veoma sam radostan što sam u Beogradu gde sam bio i pre godinu dana", rekao je Lavrov novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla", i dodao da je Rusija "visoko ocenila" dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Moskvu i učešće Vojske Srbije na tamošnjoj Paradi pobede 9. maja.

"Visoko smo ocenili i to što se godišnjica pobede nad fašizmom svečano proslavila i u Beogradu, uz učešće premijera Aleksandra Vučića", rekao je on.

Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti