O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija ne razume ni smisao ni cilj rezolucije
23. Jun 2015. godine
Srbija ne razume ni smisao ni cilj rezolucije o Srebrenici, stoji u pismu koje je Beograd uputio stalnim članicama Saveta bezbednsti UN.
Britanska rezolucija o Srebrenici bi, osim što bi uticala na destabilizaciju u regionu, uticala i na destabilizaciju političkih odnosa u Srbiji, stoji u pismo Beograda u koje je Tanjug imao uvid.

U pismu se ističe da Republika Srbija odaje poštu svim žrtvama sukoba na prostoru bivše SFRJ i čvrsto je uverena da naša sećanja i aktivnosti, čiji je cilj da se prošlost ne zaboravi, treba da budu isključivo u funkciji pomirenja i promocije regionalne saradnje i dobrosusedstva.

U pismo je naglašeno da nasledje prošlosti ne sme da bude prepreka našoj zajednickoj budućnosti.

Upravo polazeći od toga, kaže se u pismu, Srbija je sa iznenadenjem dočekala Nacrt teksta rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koji je primila od Velike Britanije, a povodom 20. godišnjice zločina koji se dogodio u Srebrenici.

"Srbija smatra da bilo kakva rezolucija neće doprineti pomirenju u regionu, nego će, naprotiv, izazvati tenzije, trvenja i dodatno ga destabilizovati. Srbija ne razume ni smisao ni cilj rezolucije, koja bi, osim što bi uticala na destabilizaciju u regionu, dodatno uticala i na destabilizaciju politickih odnosa u samoj Republici Srbiji", navedeno je u pismu koje je Srbija uputila stalnim članicana Saveta bezbednosti UN - SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Rusiji i Kini.

Izvor: B92
Foto: Getty Images
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti