O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Izbori nisu potrebni, ali Vučić odlučuje
25. Avgust 2015. godine
Predsednik SPS Ivica Dačić smatra da vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni, ali napominje da je premijer Aleksandar Vučić taj koji odlučuje.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova rekao je da ne može Vučića da spreči u nameri da raspiše izbore, niti ima nameru da to uradi.

"Ako želi da ih raspiše, neka ih raspiše. O tome ne treba da razmišljam, jer ja ne odlučujem. O tome on odlučuje. Ako želi moje mišljenje, moje mišljenje je da oni nisu potrebni, zato što ne postoji nikakva politička, ni ustavna kriza koja bi trebalo da se razreši izborima", kazao je Dačić.

Dačić je za Prvi program Radio Beograda istakao da se bavi stvarima koje su od značaja za državu i da ga ta pitanja "mnogo ne dotiču".

Premijer Vučić izjavio je ranije danas da postoji više razloga za i protiv održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali da će odluku o tome doneti do kraja septembra.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da bi po opštoj atmosferi rado izabrao opciju izbora i da je lično tome sklon, ali i podvukao da za vreme izbora gotovo da staje ekonomija.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti