O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nastavak razgovora u Briselu
31. Maj 2013. godine
Timovi Beograda i Prištine za primenu sporazuma o normalizaciji odnosa nastavili su u Briselu pregovore u odvojenim grupama za pitanja policije i sudstva.
Razgovori Beograda i Prištine o primeni aprilskog sporazuma, kao i o pitanjima policije i sudstva nastavljeni su u Briselu.

Takođe treba da se nastave i razgovori stručnih timova Beograda i Prištine koji rade na rešavanju pitanja elektroenergije i telekomunikacija, rekli su agenciji Beta diplomatski izvori. 

Pregovorima prisustvuju zvaničnici Evropske komisije. Beogradski tim za primenu Sporazuma predvodi šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM, Aleksandar Vulin, a na čelu prištinske delegacije je potpredsednica Vlade Edita Tahiri.

U timu Beograda su i ministar pravde Nikola Selaković, savetnik predsednika Republike Marko Đurić, generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Mladen Kuribak i Željko Kurić, i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Na čelu ekspertskog tima za dijalog o struji i telekomunikacijama je Dejan Pavićević. 

Razgovori su počeli juče nešto pre 11 sati bilateralnim susretom direktora Evropske službe za spoljne poslove za Zapadni Balkan Fernanda Đentilinija sa članovima oba tima, da bi se nakon popodevne trilateralne sesije završili oko 19 časova bez izjava za javnost, a novinarima je samo rečeno da će se nastaviti i danas.

Kako je Tanjug saznao od izvora bliskih pregovorima u Briselu, prištinska delegacija odstupila je od plana implementacije briselskog sporazuma u svih pet radnih grupa.

U istom izvoru je rečeno i da beogradska delegacija ni za slovo neće odstupiti od onoga što je napisano u planu implementacije briselskog sporazuma.

Jučerašnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primeni sporazuma Beograda i Prištine, koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou.

Izvor: RTS
Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti