O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dragan Đilas otkupio dug Demokratske stranke
06. Oktobar 2015. godine
Bivši lider Demokratske stranke Dragan Ðilas izjavio je da je otkupio dug koji DS ima prema Razvojnoj banci Vojvodine.
Kako je Đilas rekao za "Blic", to je bio jedini način da spreči otuđenje svog i stanova drugih funkcionera stranke, koji su bili pod hipotekom.

"Plaćanje duga bio je jedini način da sprečim otuđenje stanova", rekao je Ðilas za današnji "Blic", objašnjavajući motive odluke da firma "Multikom", čiji je on vlasnik, otkupi dug demokrata prema banci.

Na pitanje da li će prodati nekretnine nekadašnjih partijskih saboraca da bi podmirio dugove, Ðilas kaže: "Upravo suprotno od toga".

"Mislim da su svi bili uključeni u dogovore, kod (Olivera) Dulića su već dolazili i sudski izvršitelji. To je bio jedini način da zadržimo svoje stanove. Sada, staću u red, pa kad se isplate oni kojima stranka duguje, meni će mesečno uplaćivati dug sve do ukupnog iznosa", rekao je on.

Ðilas procenjuje da je realno da će za to biti potrebno oko godinu i po.

"Ali bolje i to nego da ostanem bez stana na Vračaru u kojem živim", dodao je on.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, reč je o dugu od 50 miliona dinara, a među onima koji su za stranku svojevremeno založili svoje stanove nema nikoga iz sadašnjeg rukovodstva DS-a.

Za vreme Đilasovog mandata DS je RBV-u uplatio oko 48 miliona, nakon čega su uplate bile znatno manje.

Đilasova kompanija je 28. septembra preuzela tih 50 miliona, čime je praktično postala i vlasnik nekretnina koje su Oliver Dulić, Dušan Elezović, Aleksandar Senić i Aleksandar Šapić svojevremeno stavili pod hipoteku kako bi stranka mogla da finansira kampanju 2012. godine.

Pajtić: Pao nam kamen sa srca

Aktuelni lider DS Bojan Pajtić potvrdio je za “Blic” šta se desilo. "Đilasov stan je bio pod hipotekom, kao i nekretnine još desetak članova. Dogovorili smo ovaj otkup i zajedno s Đilasom se borili. Lično sam učestvovao u overi ugovora koji su omogućili ovakav razvoj. Tako smo došli u situaciju da banka ljudima neće oduzimati kuće, a DS više ne duguje ni dinara Razvojnoj banci. Pao nam je kamen sa srca", kaže Pajtić.

Izvor: B92
Foto: Tanjug (arhiva)

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti