O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kostić ne ide na sastanak kod Nikolića
20. Oktobar 2015. godine
Predsednik SANU Vladimir Kostić izjavio je da neće prisustvovati sastanku kod predsednika Nikolića posvećenom teškoj poziciji Srbije posle ultimatuma EU.
Osim toga, jedan od ciljeva sastanaka biće i razmatranje diplomatske borbi oko prijema Kosova u Unesko.

On smatra, prenose "Večernje novosti", da nije siguran da je "u ovom trenutku njegovo prisustvo najdelotvornije".

Kostić je za “Novosti” rekao da će neko iz Akademije otići na Andrićev venac na sastanak, kom će prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej.

"Nisam siguran da je u ovom trenutku moje prisustvo najdelotvornije. SANU će biti prisutna na sastanku, na koji je poziv uputio predsednik Nikolić, i to na svom najkompetentnijem nivou", rekao je Kostić.

Kostić je naveo da u SANU ima mnogo članova koji bolje poznaju problematiku kosovskog pitanja i kosovske kulturne baštine od njega.

"Eventualna personalna razmimoilaženja, koja su ne mojom voljom eskalirala u sukob, ne mogu niti smeju da poremete obaveze koje Akademija ima prema narodu, državi i najvažnijim državnim pitanjima", poručio je Kostić.

Kostić je pre dva dana izjavio da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo, jer "ni de fakto ni de jure nije u rukama Srbije".

Nikolić je saopštio da ga je ta izjava veoma neprijatno iznenadila i da očekuje od SANU da se izjasni o izraženom stavu profesora Kostića i da li posle takve izjave može da ostane na njenom čelu.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti