O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Za politiku pitaju SANU i SPC, a Skupštinu ne
23. Oktobar 2015. godine
Neodgovorno je da se državni vrh sastaje sa čelnicima SANU i SPC kako bi formulisao državnu politiku, a da zanemaruje Skupštinu, navodi Dragoljub Mićunović.
"Zna se šta je uloga SANU – da brine o nauci i umetnosti, kao i SPC – da prima ljude u crkvu i da ih sahranjuje. S druge strane, zaobilazi se parlament koji je predstavničko telo svih građana", rekao je predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović sinoć za Radioteleviziju Vojvodine.

Ocenio je da je Srbija kroz stavljanje Kosova u preambulu Ustava pokazala da je ne zanima stvarnost.

Dodao je da devedesetih godina prošlog veka nije bilo spremnosti za razgovor sa Albancima, već da je Kosovo jedino bio važno kao rezervoar glasova za izbore.

Mićunović je ocenio da je danas parlamentarizam u Srbiji čak u lošijoj situaciji nego pre 25 godina, nakon ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema.

"Tada je bilo više uvažavanja, sada je u skupštini neka vrsta rata, a parlamentarna većina ima nameru samo da devastira opoziciju. Stalno se spinuje uznemiravanje javnosti da će se uskoro nešto strašno dogoditi pa da zato treba biti borben", ukazao je Mićunović.

Govoreći o zahtevu za sudsku rehabilitaciju Milana Nedića, čelnika kvinslinškog režima u Srbiji za vreme Drugog svetskog rata, Mićunović je odbacio argumentaciju pristalica tog zahteva da je Nedić samo radio najbolje što je mogao u korist za Srba.

"Ne znam kako je bilo u korist našeg naroda da se pobiju svi Jevreji u Beogradu", zapitao se sagovornik RTV-a.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti