O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sajam knjiga danas u znaku Branka Ćopića
27. Oktobar 2015. godine
Beogradski sajam knjiga, 60. po redu, danas će biti u znaku Branka Ćopića.
U sali "Ivo Andrić" biće organizovana tribina na temu "Branko Ćopić: Jeretik golubijeg srca" na kojoj će učestvovati Svetozar Koljević, Miloš Jevtić, Jovan Delić, Jovan Ljuštanović a moderator će biti Nedeljka Perišić.

U sali "Branko Ćopić" biće organizovane dve tribine posvećene ovom piscu i stogodišnjici njegovog rođenja - "U Brankovoj kućici" na kojoj učestvuju Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić i "Brankova potkovica" gde će o humoru u književnosti za decu govoriti Vladimir Andrić, Branko Stevanović, Pop D. Đurđev, Tode Nikoletić.

U sali "Borislav Pekić" Portalibris će predstaviti domaće pisce fantastike, dok će dodela nagrade "Dositej Obradović" španskom izdavaču Acantilado.

Na ruskom štandu biće prikazani dokumentarni filmovi o Rusiji, potpisan sporazum o saradnji između generalne direkcije Moskovskog međunarodnog sajma knjiga i direkcije Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, predstavljene knjige o Rusiji, i ruskoj književnosti i održan "čas ruske kuhinje".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije predstaviće izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije. Svečano otvaranje štanda Kancelarije za KiM, koji će otvoriti direktor Kancelarije Marko Đurić, biće organizovano u hali 1a. Đurić će obići štand Javnog preduzeća "Mreža-most", na kome će biti predstavljena četiri medija na srpskom jeziku na KiM - TV Most, RTV Puls, Radio Gračanica i Radio Kosovska Mitrovica.

Svečanom otvaranju štanda Kancelarije za KiM i obilasku štanda srpskih medija sa Kosmeta najavljeno je prisustvo brojnih političkih predstavnika Srba sa KiM i ambasada u Beogradu.

Takođe, danas je otvaranje i štanda Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info centra pod motom "Knjige spajaju Evropu". EU će tako učestvovati od danas do 1. novembra, po četvrti put zaredom, na Beogradskom međunarodnog sajmu knjiga.

Na štandu će biti izložene publikacije o EU, njenom istorijatu, načinu funkcionisanja i odnosima Srbije i Unije. Specijalni gost biće mađarska književnica Edina Svoren koja je jedna od 12 dobitnika nagrade EU za 2015. godinu.

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće šef Delegacije Evropske unije ambasador Majkl Davenport, ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević, upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković.

Kako je saopšteno, himnu Srbije i "Odu radosti" izvešće "Camerata Serbica braš", koja će zatim odsvirati "Trijumfalni marš". EU će se na sajmu predstaviti u hali četiri.

Izvor: B92
Foto: Beta / Emil Vas

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti