O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ružić se izvinio glasačima SNS,SPS, Vučiću, Dačiću
02. Novembar 2015. godine
Potpredsednik SPS Branko Ružić izvinio se danas glasačima Srpske napredne strane i SPS-a, kao i dvojici lidera Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću.
On je uputio izvinjenje zbog, kako je naveo, pogrešnog utiska koji se stekao u javnosti kada je na svoj fejsbuk profil okačio fotografiju sa Igorom Mikićem, koji je prošle godine vređao premijera.

Ružić je na svojoj fejsbuk stranici danas saopštio da njegov motiv ni na koji način nije bio utemeljen u želji da ospori, oponira ili devalvira rad reformske Vlade, čiji je kako je naveo, dragocen i vredan deo stranka čiji je on potpredsednik.

Ružić je ukazao da se oni koji se sećaju afere "dron" na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, verovatno sećaju i dezinformacija o njegovoj navodnoj umešanosti u instruisanje Mikića da verbalno napadne predsednika Vlade.

"Imajući to u vidu, taj privatni status je pre svega bio u funkciji demantija jedne takve insinuacije i nije bio uperen protiv bilo koga, niti je imao politički ili politikantski prefiks, već isključivo moju ličnu želju da ukažem da sam tog dana po prvi put u životu upoznao čoveka za koga se godinu dana tvrdilo da je pod mojom direktnom instrukcijom učestvovao u tom incidentu, koji sam i tada u više navrata osudio", naveo je Ružić.

On je dodao da je pripadnost klupskim bojama stvar licnog izbora i senzibiliteta, te da "tuđi izbor poštuje, a da u svoj ne da".

"Zbog Srbije i njene javnosti, kao čovek koji se na ozbiljan način bavi politikom, osećam potrebu da izrazim žaljenje i izvinjenje, zbog pogrešnog utiska koji se tim povodom stekao u javnosti, glasačima SNS i SPS, kao i dvojici lidera Aleksandru Vucicu i Ivici Dacicu, čiji je odnos stub vladajuće koalicije i garant moderne, zdrave, socijalno pravedne, ekonomski razvijene, nekorumpirane, dekriminalizovane, evropske Srbije", naveo je potpredsednik SPS-a.

On je dodao da je svojim aktivnim ucešćem u realizaciji proklamovanih ciljeva, i prethodne, kao i ove SNS-SPS Vlade, bilo kao ministar, bilo poslanik, ali i kao potpredsednik stranke, sasvim jasno demonstrirao privrženost ciljevima za koje se zalaže Vlada Srbije i njen premijer.

On je istakao da u rukovodstvu SPS-a postoji monolitnost u pogledu strateške političke orijentacije i ukazao na svoj potpuni doprinos da ta monolitnost nikada i ni po koju cenu ne bude narušena.

"Svi koji poznaju moje politicke manire, karakter i energiju, znaju da sam poslednji koji bih bilo šta razgrađujuće učinio tvrđavi koju sam zidao godinama", dodao je Ružić.

On je izrazio nadu da će srpska javnost ovom ovom njegovom "skromnom i dobronamernom izjavom staviti tačku na ovu temu".

"Nadam se da ćemo se svi zajedno okrenuti izazovima koji stoje pred državom Srbijom u procesu modernizacije, kao i političkog, ekonomskog i međunarodnog jačanja naše zemlje, a sve za dobrobit

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti