O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novi biznis s Arapima: Princu nude srpske banje
05. Novembar 2015. godine
Vlada Srbije ponudiće princu Saudijske Arabije na prodaju Matarušku, Bogutovačku i Ribarsku banju, piše Blic.
Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz al Saud, sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza, mogao bi da postane novi vlasnik nekoliko banja, specijalnih bolnica i hotela koji su u državnom vlasništvu.

Prema pisanju lista, na listi za princa su tri banje - Mataruška, Bogutovačka i Ribarska banju, dva hotela u Vrnjačkoj banji - "Zvezda" i "Fontana", Specijalna bolnica "Čigota" na Zlatiboru, bolnica za rehabilitaciju u Novoj Varoši, kao i turističko preduzeće "Romulijana" u Gamzigradskoj banji.

Rok za privatizaciju tih firmi je kraj ove godine, a u suprotnom ih čeka stečaj.

Izvor "Blica" kaže da će Vlada pokušati da dogovori i sve moguće načine za dolazak turista iz Saudijske Arabije u našu zemlju.

“Namera je da u Srbiju dovedemo njihove kompanije, čije se investicije mere u milijardama evra, ali i da Saudijska Arabija otvori ambasadu u našoj zemlji”, kaže izvor "Blica".

Ministar Rasim Ljajić je potvrdio da će sa saudijskim princem potpisati memorandum o saradnji u oblasti turizma, te da je cilj da Srbija privuče što više investicija iz te zemlje.

Danas je gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao sa Sultanom bin Salamanom bin Abdulaziz al Saudom i upoznao ga sa projektom Beograd na vodi.

Prema rečima Siniše Malog, princ iz Saudijske Arabije je impresioniran onim što je video u Beogradu.

Izvor: B92
Foto: Beoinfo


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti