O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SRB obaveštena o zatvaranju granica, SLO demantuje
17. Novembar 2015. godine
Nakon informacije da je Srbija obaveštena o zatvaranju granica Slovenije i Austrije, slovenački zvaničnici demantuju da će ta zemlja zatvoriti svoju granicu.
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Šefic izjavio je da nema govora o zatvaranju granice Slovenije.

"Slovenija ne zatvara granice, sarađuje sa susednim zemljama“, naveli su i iz slovenačke policije, piše slovenački 24.ur.

Ranije danas RTS je javio da na osnovu dogovora zemalja članica Šengenskog sporazuma, Srbija je obaveštena da će biti zatvorene granice Slovenije i Austrije.

Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice, što je već danas najavila i Makedonija.

Kako navodi RTS, po povratku premijera Aleksandra Vučića sutra iz Bujanovca i Preševa uveče oko 21 sat, biće održana još jedna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj će se razmatrati stav Srbije po tom pitanju.
Mogerini o zatvaranju granica

O zatvaranju granica je, na konferenciji o bezbednosnim pitanjima, govorila i visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini.

"Izloženi smo raznim pritiscima. Sa jedne strane od nas se zahteva da zatvorimo vrata našeg kontinenta, da se izolujemo od ostatka sveta. Događaji u Parizu ponovo su tragičan podsetnik da to za nas nije opcija. Jednostavno rečeno to bi Evropu učinilo ranjivijim, a ne zaštićenijim, isto tako i građane. Iz drugog ugla gledano, zatvaranje granica bi dovelo do gubitka onoga što globalizacija donosi, u smislu trgovine, komunikacija, tehnologije. Bliska prošlost nas uči da moramo da sarađujemo sa svojim komšilukom, ali sa racionalnom strategijom. Vojna intervencija ne sme biti jedino rešenje. Veliki deo odgovora je jača sasradnja sa partnerima, prvenstveno sa natoom", kazala je Mogerinijeva.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti