O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Stefanović: Vučić smeta nekima u Vladi
24. Novembar 2015. godine
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijeru ukazivao da u Vladi i u SNS, postoje pojedinci koji su naklonjeni protivnicima.

On je rekao da se tim pojedincima ne sviđa veliki posao koji je započeo, jer ih sputava u ostvarivanju sitnih ličnih interesa.

"Po premijera je opasno što sve njih odskora na neki način povezuje jedna nevidljiva ruka, a iskreno se nadam da će on smoći snage da nastavi započetu misiju i našu državu i društvo izvede na pravi put", rekao je Stefanović za današnje izdanje "Večernjih novosti".

Novosti navode da Stefanović nije želeo da spekuliše o navodima pojedinaca da se u Srbiji sprema državni udar dok je premijer u Kini, ali tvrdi da je očigledno da Vučić smeta mnogima.

"Smeta nekima u Vladi koji gromoglasno ćute kada se, recimo, premijer i njegova porodica najbrutalnije blate u medijima. Takvi sa Vučićem dele samo slatke plodove i rezultate kojih ima, tako tvrde i EU, MMF i Svetska banka... Gorke ostavljaju njemu", rekao je Stefanović.

On je dodao da Vučić smeta i pojedincima iz SNS, koji su dolazak na vlast shvatili isključivo kao jagmu za novac i dobro plaćenim položajima.

"Nestrpljivi u naplaćivanju izborne pobede, jadikuju i pišu mu otvorena pisma", rekao je Stefanović.

On ne isključuje da su u, kako kaže "frontu" protiv Vučića, uz opoziciju, "takozvane nezavisne intelektualce i novinare", indirektno uključene i pojedine velike sile, kojima nije po volji strateško opredeljenje Beograda, da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom.

"Nažalost, pojedinci iz vlade kao da traže zaštitu tih zakulisnih igrača, iako dobro znaju da Vučić nikada nije niti će raditi na mig ambasadora. Kao prijatelj, njegov blizak stranački saborac, zamolio bih ga da o ovome dobro razmisli, kada početkom godine SNS bude birao novo rukovodstvo", naveo je Stefanović.

Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti