O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Paori krenuli za Beograd, blokirani kod Čente
25. Novembar 2015. godine
Nezadovoljne poljoprivrednike iz Vojvodine koji su i danas sa traktorima krenuli ka Beogradu policija je zaustavila kod Čente.
Oni protestuju zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištvu.

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo da određeni broj traktora uđe u Beograd, traktoriste kod Čente koju su pokušali da krenu sprečila je policija.

U potpunosti je blokiran saobraćaj na putu Zrenjanin - Beograd kod Čente, kao i saobraćaj preko mosta u Čenti. Na ovoj deonici nalazi se oko 100 traktora poljoprivrednika iz Zrenjanina, Nove Crnje, Sečnja i Žitišta.

Traktoristi su pokušali da probiju blokadu i nastave put do Beograda, međutim u tome ih je sprečio kordon policije i Žandarmerije.

Predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš rekao je ranije Tanjugu da su se paori na raznim mestima u Vojvodini dogovorili da u deset časova pokrenu svoje traktore u nameri da danas nastave protestnu vožnju ka Beogradu.

On je rekao da se niko od nadležnih nije obratio poljoprivrednicima kako bi razgovarali o njihovim zahtevima - povlačenju Nacrta Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure i smeni ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković.

Upitan da li će blokirati puteve ukoliko im policija i danas ne dozvoli vožnju ka Beogradu, on je rekao da to "policija radi bolje od poljoprivrednika".

"Nema razloga da blokiramo puteve. Policija to radi bolje od nas. Nama to i nije cilj. Mi samo želimo da održimo protestnu vožnju, u skladu sa zakonom", rekao je Kiš Tanjugu.

Upitan koliko trenutno traktora učestvuje u protestu, on je rekao da je to pitanje za policiju, ali da ih danas očekuje na putevima mnogo više nego juče, a još više u toku sutrašnjeg dana.

Ispred Skupštine Srbije, danas u 11.55 časova, trebalo bi da stigne kolona traktora vojvođanskih poljoprivrednika predvođena liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom.

Kako je najavljeno iz te stranke oni će na taj način iskazati svoje nezadovoljstvo i predati zahtev da Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu bude povučen iz skupštinske procedure.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš rekao je sinoć za RTV da je MUP dozvolio određenom broju traktora da uđu u Beograd i da će ih voziti članovi Lige paora.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti