O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Stefanović: Vučić prošao poligraf
30. Novembar 2015. godine
Ministar Nebojša Stefanović je saopštio da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtev saslušan i da je prošao poligraf.
Stefanović je naveo i da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera lažna i izmontirana.

On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su iznete u "Kuriru", a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom "Informera" Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića.

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sedeo s njim bilo gde, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznetih u listu "Kurir" Vučiću postavljena sledeća pitanja:

- Da li je ikada video Aleksandra Kornica, bivšeg direktora "Kurira"?

- Da li se ikada sa njim sastao?

- Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza?

"Na sva ta pitanja premijer je odgovorio sa 'ne'i detektor laži je pokazao da govori istinu", rekao je Stefanović.

On je kayao da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije.

Srpsko Tužilaštvo je u međuvremenu poručilo da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Bivši direktor "Kurira" Aleksandar Kornic otišao je u policiju na saslušanje, a odbio je poligraf, izjavio je ministar Stefanović.

Izvor: B92
Foto: Tanjug
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti