O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Mediji u Prištini prebacuju krivicu na Srbe"
10. Decembar 2015. godine
Direktor Kancelarije Vlade za KiM Marko Đurić rekao je da se povodom napada u selu Goraždevac štampa u Prištini fokusirala na prebacivanje krivice na Srbe.
Đurić je za RTS rekao da se u svim vodećim dnevnim listovima na Kosovu pojavljuju napisi da su Srbi "sami inscenirali napad na sebe i da iza napada stoje srpske bezbednosne strukture".

"Mislim da to pokazuje koliko je politička klima loša u odnosu na naše sunarodnike koji tamo žive", naveo je Đurić.

On je dodao da su predstavnici Srbije povodom napada u Goraždevcu razgovarali sa svim relevantnim međunarodnim zvaničnicima.

"Mislim da je međunarodna zajednica zatražila hitnu istragu. Međutim, Srbi na KiM nemaju više poverenja u lokalne institucije i očekuju od Kfora, međunarodne zajednice, međunarodnih organizacija koja su tamo prisutne, da im obezbede sigurnost", naveo je Đurić.

U nedelju oko 03.00 časa ujutro u oružanom napadu u Goraždevcu spaljeno je jedno vozilo, jedna kuća je pogođena iz vatrenog oružja, a oštećen je i spomenik lokalnim Srbima ubijenim tokom i posle rata.

Na pitanje kako će se otvaranje poglavlja u procesu pridruživanja Srbije EU odraziti na situaciju na KiM Đurić je rekao da "Srbima na Kosovu odgovara jaka Srbija"

"Otvaranje poglavlja u dijalogu Beograda i EU je odlična vest za celu Srbiju i za naše ljude na Kosovu i Metohiju i nesumljivi rezultat ne samo politike Vlade u proteklih godinu dana, nego i svih reformskih napora u našoj zemlji u prethodne dve do tri godine. Srbima na Kosovu odgovara jaka Srbija", naveo je on.

Đurić je rekao da činjenica da Srbija, bez obzira na to što Priština opstruira sprovođenje sporazuma iz Brisela, dobija podršku za nastavak evrointegracija i da to pokazuje da sav "napor premijera i Vlade Srbije nije uzaludan".

"EU ima interes u saradnji sa Srbijom i u proširenju na Srbiju", zaključio je Đurić.

Izvor: B92
Foto: B92


Zvanično je kraj
22. Mart 2023. godine
Arhiva vesti