O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U školama danas štrajk upozorenja
04. Jun 2013. godine
Beograd -- Škole nastavljaju štrajk upozorenja celodnevnom obustavom rada, jer nije postignut dogovor o reformi obrazovanja sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem.
Sindikat traži ograničavanje broja učenika u odeljenju na 25, odlaganje primene sistema finansiranja po učeniku do 2020. godine, kao i uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja.

Sastanak u Ministarstvu je trajao dva i po sata, ali nije bilo nikakvih pomaka u dogovoru, kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević i dodaje da ministar ne može da poziva na obustavu štrajka, jer će se čitav obrazovni sistem urušiti ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. 

“Mi smo bili na tom sastanku i suočili smo svoje argumente. Mi zaista nismo nijedan valjan ili racionalan argument čuli zašto bi naše kolege odustale od protesta, jer sve što je ministar danas pričao jeste da to može da bude za godinu dana, može da bude za dve godine, može za tri godine, a mi ustvari ništa ne tražimo više od onoga što već piše u Strategiji obrazovanja Srbije do 2020. godine“, kaže Matijević. 

“Zašto oni donose takve strategije i onda posle toga rade nešto sasvim drugačije, ja to ne mogu da tumačim drugačije nego nekom vrstom šizofrenije“, ocenjuje predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika.

Izvor: B92
Foto: Beta (arhiva)
Arhiva vesti