O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SNS i SPS danas o saradnji
05. Januar 2016. godine
Rukovodstva SNS-a i SPS-a sastaće se danas, na nedavnu inicijativu lidera socijalista Ivice Dačića.
Osim načelnog objašnjenja socijalista da žele da razgovaraju o "saradnji u budućnosti", više detalja i konkretne teme u toj stranci nije bilo moguće saznati.

Dačić je novinarima juće ponovio da je Vučića pozvao na razgovor kako bi pričali o budućoj saradnji, ističući da ne želi po svaku cenu da ostane u vlasti sa naprednjacima, već samo ako postoji zajednički strateški cilj.

On je istakao da ne smatra da su potrebni vanredni parlamentarni izbori u ovoj godini i dodao da neće da učestvuje u "prepucavanju" socijalista i naprednjaka, kao i da je Branko Ružić tema njegovih razgovora sa Vučićem "samo kada dođe do incidentnih situacija".

Dačić je odnose sa premijerom okarakterisao kao "dobre", i istakao da je reč o radnoj saradnji, te da nijedan potez nije vukao bez koordinacije sa šefom vlade.

Više detalja o današnjem sastanku nije dao ni potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, koji je novinarima samo rekao da će biti reči o budućoj saradnji, kao i da sukobi i svađe neće doneti dobro građanima Srbije.

Budući da su sa njegove adrese često stizale kritike na račun funkcionera SPS, Stefanović kaže da je njemu kao ministru unutrašnjih poslova, ali i članu vlade, važno da se u zemlji radi i da ona bude bezbedna.

"Mi sa našim partnerima nastavljamo saradnju i ta saradnja treba da dovede da građani Srbije žive neuporedivo bolje. Sva ostala pitanja, ako se pokrenu, imaćemo svoje stavove. U ovom trenutku to nisu aktivna pitanja, niti pitanja oko kojih bi ljudi trebalo da gube vreme. Pokretali smo ih u prošloj godini i razrešena su na različite načine. Sada pred sobom imamo posao, i građani nas plaćaju da taj posao radimo", rekao je Stefanović.

O današnjim razgovorima nije bilo reči ni na jučerašnjem sastanku premijera Vučića sa nadležnim ministrima, kaže potpredsednica vlade i SNS Zorana Mihajlović.

Zahtev za razgovor Dačić je poslao još u decembru, kad je posle sednice Predsedništva socijalista najavio da će tražiti od predsednika naprednjaka hitan sastanak o saradnji SPS-a i SNS-a u narednim godinama.

Vučić je tada rekao da će primiti delegaciju SPS, ali je upitao zašto mu se koalicioni partner obratio preko medija.

Sastanak je zakazan za danas u 16 sati, u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu.

Nakon sastanka, predviđene su izjave za medije.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti