O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučićeva polemika sa novinarkom RTS
13. Januar 2016. godine
Premijer Aleksandar Vučić je posle kratke polemike s novinarkom RTS-a rekao: "Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja".
Novinarka mu je zamerila što politički svrstava novinare, a on je uzvratio da mu osporava ono što je svima očigledno i što i RTS uzima sebi za pravo, svrstavajući pojedine medije, poput Pinka i Informera, na "drugu stranu".

Naime, novinarka RTS-a je premijeru, nakon što je u dijalogu sa novinarkom Radio-televizije Vojvodine pomenuo "ovi vaši", rekla da ne bi trebalo da "etiketira kolege novinare" dok rade svoj posao.

"Nemojte se ljutiti, ali ja sam taj koji će da se obraća kako želi, a vi me kritikujte kako vam volja", poručio joj je premijer.

Vučić je novinarki rekao i da mu dozvoli da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno i da ne odgovara umesto njega, što, kako je primetio, RTS uvek čini.

"To što se tiče vašeg etiketiranja sa RTS-a, nije vam prvi put. Samo vi radite svoj posao, nemam ništa protiv toga, na svako pitanje ću da vam odgovorim, ali nemojte vi da odgovarate u moje ime. Samo nemojte da mi oduzimate to pravo, vaša koleginica je postavila pitanje i ja sam odgovorio", rekao je Vučić.

Takođe je primetio da RTS radi upravo ono što njemu prebacuju:

"Pa vi stalno na vašoj televiziji svrstavate Informer i Pink, a meni ne date da radim nešto što je očigledno svima, a to je da je jasno ko koga u političkom smislu podržava", odgovorio je Vučić, upitavši da li je možda nekoga uvredio ili izgovorio ružnu reč.

Na opasku može li da dokaže čiji je ko u političkom smislu, Vučić je rekao da neće da dokazuje ništa, već da samo pruža odgovore.

Dodao je da ni novinarka RTS-a nije "pružila nijedan dokaz" za svoju primedbu o etiketiranju.

"Umesto toga, samo ste hteli još jednom da pokažete kako se vi odnosite prema vladi", konstatovao je Vučić.

Izvor:B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti