O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Britanski ambasador: Situacija na Kosovu je opasna
21. Januar 2016. godine
Ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori O'Konel ocenio je večeras da je situacija na Kosovu izuzetno opasna zbog nasilja u politici.
Ambasador je za Radio-televiziju Kosova izjavio da je demokratsko pravo da se opozicija suprostavi međunarodnim sporazumima i da treba da postoje različiti stavovi.

"Međutim, za mene se to ne može tražiti nasiljem. Nepihvatljivo je da se kaže ili će biti prihvaćem moj zahtev ili ću koristiti nasilje dok se moj zahtev ne prihvati", rekao je O'Konel.

Ambasador je rekao da nije ništa neobično da opozicija traži da formira vladu, jer se to događa u svakoj zemlji. Međutim, postoji opasnost pošto Kosovo nije stara demokratija i ima demokratsku kulturu koja se tek izgrađuje.

"Ali, za mene upotreba nasilja za političke ciljeve stvara mnogo više problema nego što ih rešava. Ja sam optimista da će izabrani predstavnici naroda preduzeti odgovornost da izađu iz ovakve situacije. Izuzetno je značajno da Kosovo preuzme odgovornost", rekao je britanski ambassador.

Prema njemu, vlada je dužna da učini sve što je moguće da građanima objasni suštinu sporazuma o Asocijaciji/Zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.O'Konel je dodao da je sporazum o ZSO imao za cilj rasformiranje paralelnih struktura Srbije na Kosovu, te taj sporazum nije u korist Srbije ili nekog drugog.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti