O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Most na Adi spajaju sa Tošinim Bunarom
03. Februar 2016. godine
U martu počinju radovi na poslednjoj pristupnoj saobraćajnici Mosta na Adi, a reč je o dva kilometra puta od "Buvljaka" sve do Tošinog Bunara.
Poslednja pristupna saobraćajnica do Mosta na Adi, od "Buvljaka" prema Tošinom Bunaru, posle nekoliko godina odlaganja, konačno bi trebalo da počne da se gradi za dva meseca, pišu Večernje novosti.

"Beograd je konačno dobio saglasnost Evropske investicione banke za ove radove, pa nema prepreka da posao vredan 30,5 miliona evra ne počne u martu", najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izgradnjom ove deonice od dva kilometra biće završena i prva faza Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), a onda će se otvoriti mogućnost i da tramvajski saobraćaj krene preko Mosta na Adi.

Nadležni još jedino nisu obelodanili ko je dobio ovaj unosan posao, za koji je na tenderu konkurisalo osam firmi iz šest zemalja: Italije, Španije, Austrije, Kine, BiH i Srbije. A predviđeno je da je rok za njihov završetak godinu dana.

Radovi na Novom Beogradu, međutim, neće biti i jedini u narednom periodu.

"Raspisan je tender za izgradnju kanalizacije za Plave horizonte, za maj je zakazan početak radova na pešačkoj zoni u centru grada, dok će u junu startovati rekonstrukcija Karađorđeve ulice. Na red će doći i kolektor Surčin-Dobanovci, ali i vodovodna mreža u Ripnju", dodao je Vesić.

Izvor: B92
Photo: Thinkstock.com

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti