O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kostreš: Priča o jednoj listi opozicije - utopija
22. Februar 2016. godine
Priča o jednoj listi opozicije je utopija u koju niko iskreno i ne veruje, izjavio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
"Animoziteti među pojedincima i nekim politickim strankama su toliki da je za mene nezamislivo da je tako direktna saradnja, izlazak na zajedničkoj listi, uopšte moguća. Prema tome, organizovanje više kolona je jedino racionalno i moguće rešenje. Što se pre suočimo sa realnošću pre ćemo moći da nastavimo dalje", rekao je Kostreš za "Danas".

"Mi tradicionalno izlazimo samostalno na pokrajinske i lokalne izbore upravo zato što se naši pogledi na autonomiju Vojvodine uveliko razlikuju od programa političkih partija sa centralom u Beogradu i mislim da ce Glavni odbor to imati u vidu. S druge strane, LSV neće stajati na putu objedinjavanja opozicije, ali ne po svaku cenu", istakao je Kostreš.

LSV je spremna, naveo je on, da zajedno sa strankama sa kojima sarađuje dugi niz godina, pokuša da pronađe najbolje moguće rešenje koje će dati najveći rezultat u broju glasova, "a neće nas dovesti u poziciju da bilo ko od nas mora da odustaje od svojih principa i svojih političkih stavova".

"Najbolje moguće rešenje ne znači i obavezu zajedničkog izlaska na pokrajinske izbore u ovoj ili onoj formi. Treba naći formulu kojom će se što je moguće veći broj neopredeljenih biraca izvesti na birališta i dati im šansu da odaberu one za koje misle da će ih najbolje predstavljati. Dakle, treba ponuditi više kolona", rekao je zamenik predsednika LSV.

Prema njegovim rečima, LSV nikad neće odustati od sopstvenog programa i sopstvenih ubeđenja da bi bio deo neke šire koalicije.

Na pitanje da li očekuje bolji rezultat LSV u Vojvodini od DS, Kostreš je odgovorio:

"Apsolutno, pa i 2014. je to tako bilo. Sada će ta razlika biti još ubedljivija".

Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti