O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Republika nije uplatila 100 miliona dinara Beogradu
06. Jun 2013. godine
Gradanačelnik Beograda Dragan Ðilas saopštio je danas da Republika nije uplatila 100 miliona dinara Gradu, zbog čega su dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou.
- Pitam, gde je granica? Dokle više i gde je kraj? Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite. Ako sam ja problem, recite, pa da ga rešimo - kaže gradonačelnik Beograda
- Pitam ministra finansija Mlađana Dinkcića gde je granica? Dokle više i gde je kraj? Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite, jer će ovo dovesti do potpunog kolapsa grada – rekao je Ðilas na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je objasnio da Gradu nisu prebačena sredstva od poreza na plate s obrazloženjem da devet ustanova, čiji je osnivač Grad, nisu uplatile fakture.

Ðilas je dodao da se naknadnom kontrolom ispostavilo da je osam od devet ustanova uplatilo ta stredstva, a da nije uplatila samo Ustanova kulture Grocka, i to 2.654 dinara.

- Mi odgovaramo zbog tih 2.654 dinara, Beograd danas zbog toga nema 100 miliona i zato ne može da isplati nakandu za trudnice, za gradski prevoz i razna druga davanja – kazao je gradonačelnik.

On je upozorio da Grad, ukoliko se prekine s takvom praksom koju je nazvao maltretiranjem, neće biti ugrožen, ali da, ako ona bude nastavljena, više neće imati sredstava na računu.

- Ako sam ja problem, recite: “Problem je Dragan Ðilas”, pa da ga rešimo – zaključio je gradonačelnik.

Izvor: Telegraf, D.Z./Tanjug
Foto: Tanjug
Kon se ponovo oglasio
09. Jul 2020. godine
Arhiva vesti