O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić i Mali u večernjoj kontroli "BG na vodi"
30. Mart 2016. godine
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišli su večeras gradilište "Beograda na vodi", saopštio je Beoinfo.
"Ovo je bila iznenadna poseta gradilištu 'Beograda na vodi', jer smo želeli da pokažemo da se napreduje iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec. Radi se punom parom, veliki broj radnika je i noću na terenu kako bi se u što kraćem periodu videli rezultati na velikom broju objekata koji se grade", rekao je Mali.

On je ukazao da se na dve stambene kule temeljna ploča već gradi, a krenula su i iskopavanja za "W" hotel, a takođe, u toku su i iskopavanja za veliku kulu, tako da se na svim objektima prve faze uveliko radi.

"U toku su radovi i na Savskoj promenadi u dužini od nekoliko stotina metara koji će biti gotovi u narednih nekoliko meseci", rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da je projekat "Beograd na vodi" najveći projekat za Grad Beograd.

"Želimo da pokažemo da su radovi u toku, da se gradi i pre roka, a ova domaća preduzeća su potvrda koliko je nama ovaj projekat važan i koliko pokreće domaću industriju dokazujući da je Beograd najveće gradilište u ovom delu Evrope. Lastina stanica će se izmestiti u narednih nekoliko meseci, do juna će biti izmeštena i velika dizalica na čijem mestu će nići dva nova stambena objekta, a u septembru krećemo sa izgradnjom velikog tržnog centra", istakao je gradonačelnik.
Foto: beograd.rs
Foto: beograd.rs

On je podsetio da je Grad Beograd od ukupno 256 porodica do sada raselio 239 porodica kojima je obezbedio stanove.

"Takođe, 313 objekata je do danas uklonjeno sa ovog prostora i to je neverovatan broj koji pokazuje da smo maksimalno angažovani", dodao je Mali.

Prema njegovim rečima, to su projekti koji menjaju Beograd i Srbiju, pokreću domaću građevinsku industriju i zato se insistira da se sve ove aktivnosti rade danonoćno, jer želimo da pokažemo da umemo, možemo i imamo kapaciteta i želje da menjamo stvari u Srbiji.

"Ovo je primer i za druga gradilišta i druge gradove i primer za sve druge u svetu, da smo ozbiljna zemlja koja ispunjava preuzete obaveze. Kada građani budu šetali promenadom imaće i sami prilike da se uvere kako teku radovi jer ovo je sjajna slika koju dugo nismo imali prilike da vidimo", kazao je Siniša Mali.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti