O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Lista oko DS: Pavićević i Šutanovac bez mandata?
26. April 2016. godine
Na listi koju predvodi Demokratska stranka nalaze se i članovi Nove stranke, Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine i “Zajedno za Srbiju“.
Između te četiri političke organizacije deliće se 16 mandata, koliko je, prema poslednjim procenama Republičke izborne komisije lista “Za pravednu Srbiju“ dobila na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Prvih sedam pozicija na listi rezervisano je za funkcionere Demokratske stranke koji će se gotovo sigurno naći u Skupštini Srbije. To su lider DS Bojan Pajtić, Dragoljub Mićunović, Nataša Vučković, Goran Ješić, Gordana Čomić, Balša Božović i Goran Ćirić.

Pitanje je da li će u poslaničku klupu sesti lider partije Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović, koji će verovatno biti kandidat svoje liste, uz DS za gradonačelnika Kragujevca, nakon što je osvojio 21,74 odsto i postoji verovatnoća da nekakvom koalicionom kombinatorikom ponovo postane prvi čovek grada iz Šumadije.

U Skupštini će se skoro sigurno naći lider Nove stranke Zoran Živković, što nije izvesno za njegove stranačke kolege Vesnu Rakić Vodinelić i Vladimira Pavićevića, koji je bio najaktivniji poslanik prethodnog saziva Skupštine Srbije.

Povratak u parlament je već viđen za nekadašnjeg ministra iz redova DS, a sada lidera političke organizacije Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a vrlo verovatno i za predsednika Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislava Žigmanova.

Ispod 16. mesta na listi DS našli su se Dušan Milisavljević, Blagoje Bradić i Dragan Šutanovac, koji su bili veoma aktivni u srpskom parlamentu, a u odnosu na prethodni saziv, boje DS u parlamentu neće braniti Aida Ćorović i Jovan Marković.

Razvoj situacije i eventualnu odluku nekog od kolega da odustane od poslaničkog mesta čekaće, između ostalih, Boško Ničić, Saša Milenić, Slobodan Milosavljević, Nada Kolundžija i Gorica Mojović.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti