O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o vladi
27. April 2016. godine
Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da još nije razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o sastavu buduće Vlade Srbije.
Dačić je za list "Blic" rekao da su SPS i Jedinstvena Srbija (JS) spremne da razgovaraju o nastavku saradnje sa naprednjacima ukoliko dobiju njihov poziv.

"SPS i JS su državotvorne stranke. Ukoliko dobijemo takav poziv, spremni smo da razgovaramo o nastavku saradnje sa SNS-om jer je to u najboljem interesu Srbije", naveo je Dačić.

Lider socijalista je rekao da nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima SPS-a pošto je ta stranka osvojila manje glasova nego 2014. godine.

"Zadovoljan sam činjenicom da smo druga po jačini stranka. Imajući u vidu da smo sada izašli na izbore bez PUPS-a, rezultat je otprilike na nivou naših rezultata sa prošlih izbora", istakao je Dačić dodavši da je najvažnije da je SPS "uspeo da sačuva identitet stranke i koalicije sa JS".

Upitan da li bi SPS sarađivao sa opozicionim strankama, Dačić je rekao da socijalisti nisu imali kontakte ni sa jednom strankom "osim sa SNS".

Извор: Б92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti