O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Janković: U toku postupak kontrole rada Komunalne policije
24. Maj 2016. godine
Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je u toku postupak kontrole rada Komunalne policije u Beogradu u vezi sa rušenjem objekata u četvrti Savamala.
Janković je za list Danas u izdanju za utorak naveo da se izjave građana i izjave načelnika Komunalne policije ne poklapaju - građani tvde da su se obraćali toj službi, a načelnik je ombudsmanu službeno izjavio povodom događaja u Savamali da nije bilo poziva.

"Građani su u svojim pritužbama naveli da su, po instrukciji iz policije, što je nesporno istina, zvali Komunalnu policiju koja ih je upućivala nazad na policiju", kazao je ombudsman.

Janković je naveo da su građani u međuvremenu ponudili i dokaze. On je rekao da je važno utvrditi istinu iako Komunalna policija nema nadležnost da reaguje kada je ugrožena nečija bezbednost.

"Važno je utvrditi da li je načelnik policije dao istinitu izjavu kada je ovom organu zvanično negirao da su građani po uputstvu policije zvali Komunalnu policiju", kazao je zaštitnik građana.

On je najavio da se mogu očekivati i nove kontrole rada drugih gradskih službi u vezi sa rušenjem objekata u Savamali u noći 25. aprila
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti