O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pak: Kome je stalo da ukloni Nikolića sa političke scene?
26. Maj 2016. godine
Ko sklanja predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa političke scene, pitanje je koje je postavila savetnica predsednika za medije Stanislava Pak.
Ona smatra da je Nikolić praktično u protekle četiri godine bio izložen medijskoj blokadi.

Iznoseći svoj lični stav u današnjoj "Politici", Pak kaže da su svaki potez predsednika Nikolića ili izjava, bili okretani, izvrtani iz konteksta, vivisecinari i zloupotrebljeni.

"Reči hvala koje dolaze od visokih zvaničnika, naučnika, umetnika tokom susreta izvrgnute su ruglu. Tolika nezrelost teško može da se razume. Čini se da im ne dopire do svesti da nepoštovanjem svog predsednika unižavaju sopstvenu zemlju, a samim tim i sebe", napisala je Pak.

Sve je to, kaže, lukavo smišljeno da bi predsednik oslabio, da bi predsednik vlade ostao bez podrške predsednika Republike, a narod koji predvodi i koji je glasao za njega ostane bez lidera.

Ističe da se predsednik nije uplašio, da nikada neće pogaziti Ustav i da će istrajati na očuvanju Kosova i Metohije i da će to nastaviti da radi uprkos još gorim i bestijalnijim napadima koji ga očekuju.

"Pored njemu svojstvene postojanosti, posebnu snagu mu daje njegov narod, za čiji će opstanak i bolji život nastaviti beskompromisno da se bori. Na kraju krajeva, odlučuje narod, a ne mediji ko je kako radio i kakav je rezultat ostvario", naglasila je Pak.

Da bi neko mogao da kritikuje ili hvali vlast, konkretno predsednika, prema njenim rečima, mora da bude obavešten o tome šta on radi.

Ali, u protekle četiri godine, a posebno u poslednje dve, kako navodi, građani ne samo da nemaju priliku da na pravi način u medijima prate predsednikove aktivnosti, već uglavnom imaju priliku da pročitaju najgore izmišljotine i bljuvotine koje neko može da sabere na jednom mestu.

Smatra da to nije slučajna, izlolovana pojava, već organizovana i orkestrirana hajka na legitimno izabranog predsednika i članove njegove porodice.

"Ili da budem precizna - u pitanju je medijski linč, pa se postavlja pitanje kome je toliko stalo da ukloni Nikolića sa političke scene. Postavlja se pitanje kome smeta činjenica da je za četiri godine predsednik Nikolić bio u 81 poseti? Kome smeta što predsednik Kine od svih zvaničnih poseta u Evropi prvo dolazi u Srbiju, to što je sa predsednikom Kine uspostavio lično prijateljstvo, kao i sa predsednikom Rusije i veoma blizak odnos sa predsednikom SAD i nemačkom kancelarkom?", napisala je Pak.

Kaže da su rezultati međunarodnih aktivnosti predsednika brojni, da svuda uživa ogromnu i nepodeljenu pažnju medija, a da u Srbiji postoje dva-tri marginalna teksta, recimo u rubrici "društvo" ili muvu koja je sletela na predsednikov nos.

"Žalosno, zaista i opasno", prokomentarisovala je Pakova, dodajući da od ogromnog uspeha koji je ostvaren u našim medijima nema ništa ili gotovo ništa, kao što je napor da Kosovo ne postane članica Uneska, neusvajanje Deklaracije o Srebrenici, insistiranje na neprihvatanju srpske krivice za početak Prvog svetskog rata.

Kao primer je navela i incident na putu ka Vatikanu, kada je avion padao čitavih 2,7 kilometara, a da je "volšebnom informacijom koja je nezakonito dospela u "Blic" ispalo da se avion vratio zbog prosute kafe, pa se i u Vatikanu čula priča da je poseta odložena zbog kafe.

"A to što je papa Francisko na predlog predsednika Nikllića u prijateljskom razgovoru u Vatikanu odlučio da se pitanje kanonizacije Alojzija Stepinca razmatra sa predstavnicima SPC, o tome nije u našim medijma bilo ni reči. Kakva sramota za Srbiju", istakla je Pak.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti