O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Održan prvi krug konsultacija kod Aleksandra Vučića za sastav nove Vlade. U sredu nastavak, mandatar sa predstavnicima manjinskih stranaka.

Vučić je sa predstavnicima stranka razgovarao u Skupštini Srbije.

Mandatar je tačno u 14 časova počeo razgovor sa predstavnicima liste SPS-JS.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je posle razgovora sa Aleksandrom Vučićem, da je spreman da nastavi zajedničku saradnju u budućoj vladi i da podržava osnove programa koje mu je izneo Vučić.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će saradnja u budućoj Vladi Srbije biti nastavljena ako se za to odluči mandatar.

Mandatar Vučić se sastao oko 15 časova sa predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem.

Posle sastanka sa Šešeljem, Vučić se sastao sa predstavnicima Pokreta "Dosta je bilo", koje predvodi lider Saša Radulović.

Taj sastanak je prekinut posle 15 minuta pošto je Radulović pokušao Vučiću da uruči tužbu.

Mandatar za sastav Vlade je posle 17 počeo konsultacije sa predsednicima Liberalno demokratske partije i Ligom socijaldemokrata Vojvodine Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom.

Na konsultacije je poslednji stigao lider pokreta Dveri Boško Obradović, a to je ujedno bio i jedini sastanak koji je počeo sa zakašnjenjem posle susreta Vučića sa Čedom i Čanakom, koji je najduže trajao.

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Demokratska stranka Srbije je saopštila da neće ići na konsultacije sa strankama kod mandatara.

Kako je najavljeno iz SNS-a, Vučić će razgovarati sa predstavnicima izabranih izbornih lista o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove Vlade Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila lista oko SNS osvojila je najviše mandata i njemu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, posle konsultacija sa strankama koje se ušle u parlament, 23. maja poverio mandat za sastavljanje vlade.

Vučić je ranije najavio da će u sredu, 8. juna razgovarati sa predstavnicima manjinskih stranaka, kao i da će do kraja nedelje biti poznato ko će činiti vladu koja bi trebalo da bude formirana do 16. juna.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti