O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Optužbe su potpuno neosnovane i sigurni smo da su i vlasti Srbije toga veoma svesne, izjavila je FoNetu predstavnica Evropske unije Maja Kocijančić, odgovarajući na pitanje o tvrdnjama da EU i SAD podržavaju proteste, organizuju i "plaćaju ekstremiste da prave haos u Srbiji".

"Evropska unija je čvrsto i nedvosmisleno posvećena EU perspektivi Srbije, a istovremeno je i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji, prvenstveno vladi i to na potpuno transparentan način", istakla je Kocijančič, portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost. 

Evropska unija je, takođe, ubedljivo glavni trgovinski i investicioni partner Srbije, dodala je Kocijančić, koja je 
portparolka i evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku, i podsetila da institucije Unije pružaju kontinuiranu podršku Srbiji na njenom putu ka EU. 

Delegacija EU u Srbiji u tome igra centralnu ulogu, istakla je Kocijančič i napomenula da Unija odaje priznanje kada to priznanje treba odati, "a kritični smo, kao što i svi prijatelji treba da budu, kada je to potrebno".

Evropska unija će nastaviti snažno da podržava demokratski i ekonomski razvoj, kao i vladavinu prava u Srbiji i drugde, zaključila je Kocijančič.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti