O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Prvi direktan let iz Beograda za Njujork poleteo je u 8.07 časova. Iz srpske prestonice do Amerike Er Srbija će u buduće leteti pet puta nedeljno.

Premijer Aleksandar Vučić poželeo je putnicima srećan i udoban let. Poručuje da je direktan let iz Beograda za Njujork san koji se sada ostvaruje, novi život za našu avio-kompaniju, ali i Srbiju, koji treba da privuče američke turiste ali i nove investicije. Poželeo je da se ova linija ne gasi u narednih 100 godina.

Na letu je i ministarka građevine Zorana Mihajlović kao i funkcioner SNS Zoran Babić. Vućić je rekao da zbog formiranja vlade nije u tom avionu.
Vučić je ocenio da ponovni let za Njujork, posle 24 godine, predstavlja novi život za Srbiju i njenu aviokompaniju.

Crvenu vrpcu presekli premijer Srbije Aleksandar Vučić, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, direktor "Er Srbije" Dane Kondić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor "Etihada" Džejms Hogan.

Ambasador SAD Kajl Skat je podsetio da je JAT nekad leteo direktno za gradove u Americi, i dodao da je uspostavljanje linije strateški dobra odluka.

Podsetio je i da je JAT nekad leteo avionom "Boing", na šta je Vučić rekao da će Er Srbija uzeti u obzir i te avione ako je ta firma spremna da obezbedi popust.

Prvi let posle skoro četvrt veka
To je prvi let posle 24 godine. Kako je ranije saopšteno već je prodato 15.000 karata.

Avion Airbus A 330 ima ukupno 254 mesta od kojih se 18 nalaze u biznis klasi, gde u mini kabinama može i da se spava.

U ekonomskoj klasi je skromnije i u smeštaju ali i u ishrani. Vitaminska salata, ćufte i pita sa jabukama je standardni obrok. Let za putnike s jeftinijim kartama u promo periodu koštao je od 440 evra i naviše, a jedna od nepoznanica je i koliko bi karta ubuduće mogla da košta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, povodom prvog direktnog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija između Beograda i Njujorka, da će ta avio-linija značiti mnogo za ekonomski rast Srbije, jer će trgovinske odnose sa SAD uzdići na viši nivo.

"Ne samo da možemo da se pohvalimo da imamo tu divnu razglednicu koja govori o spajanju dva veličanstvena grada, Beograda i Njujorka, već i što će to mnogo da znači za ekonomski rast Srbije zbog toga što ćemo trgovinske odnose sa SAD-om da uzdignemo na značajno viši nivo", kazao je Vučić na prijemu u Geozavodu.
Vojislav Stevanović / N1
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti