O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Đinping: Hvala Vučiću, duboko me je dirnulo...
29. Jun 2016. godine
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.
U pismu se ističe da je postignut širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i da je otvorena nova istorijska stranica razvoja odnosa između dve zemlje.

U pismu predsednika Kine se kaže:

"Tokom moje nedavne državne posete Republici Srbiji Vi ste me, gospodine predsedniče Vlade, sa Vašom cenjenom Vladom, srdačno primili i detaljno isplanirali moju posetu, što je na mene ostavilo nezaboravan utisak i lepo sećanje. Koristeći ovu priliku, dozvolite mi da Vam izrazim najiskreniju zahvalnost.

Tokom posete, u bezbrojnim susretima sa predsednikom Nikolićem, sa Vama, kao i sa drugim liderima Vaše cenjene države, iscrpno smo razmenili mišljenja, otvoreno i iskreno razgovarali, postigli širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i otvorili novu istorijsku stranicu razvoja odnosa između naše dve zemlje.

Gospodine predsedniče Vlade, upoznali smo se tokom Vaše zvanične posete Kini prošle godine, a susret sa Vama ostavio je dubok utisak na mene. Ovog puta, Vi ste me lično pratili tokom mnogobrojnih aktivnosti sa svim članovima Vlade i zajedno smo bili svedoci plodnih rezultata razmene i saradnje u svim oblastima između Kine i Srbije.

Duboko me je dirnulo iskreno prijateljstvo koje ste Vi lično i srpski narod pokazali prema kineskom narodu.

Visoko cenim što čvrstom odlučnošću i pozitivnim stavom podstičete suštinsku saradnju sa Kinom.

U ovom trenutku, još uvek uživam u duhu gostoprimstva i prijateljstva koje ste Vi, gospodine predsedniče Vlade, Vlada Vaše cenjene države, kao i srpski narod, pružili meni i kineskoj delegaciji.

Uspešna poseta još jednom je dokazala iskreno i veliko prijateljstvo dveju zemalja i dvaju naroda Kine i Srbije, i pokazuje dobre trendove i neograničene potencijale razvoja odnosa naših dveju zemalja.

Želim da sa Vama, gospodine predsedniče Vlade, i svim srpskim liderima i dalje ulažem napore kako bismo povećali uzajamno strateško poverenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit naših dvaju naroda i očuvali svetski mir i razvoj.

Želim prosperitet velikoj Srbiji, a sreću i dobrobit narodu. Vama, gospodine predsedniče Vlade, želim dobro zdravlje i sve što poželite", navodi u pismu zahvalnosti kineski predsednik Si Đinping, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti