O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
BG na vodi dobija konkurenciju preko puta
30. Jun 2016. godine
Područje Bloka 18, koje se nalazi preko puta Beograda na vodi, između Tramvajskog mosta i Gazele, dobilo je viziju budućeg izgleda.
Izabrano je pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa, prema kojem će se uraditi plan detaljne regulacije i razvijati taj deo grada.

“Anketni urbanističko-arhitektonski konkurs za Blok 18 na obali Save još jedan je iz niza drugačijih i različitih koje grad organizuje kao profesionalne oglede i provere u prostoru, tj. šta i kako je moguće na najbolji način planirati i graditi. Broj i kvalitet radova su doprineli da proces koji sledi, planska razrada, vrednovanje etapnosti i prioriteti realizacije budu usklađeni sa savremenim tokovima gradnje i tržišnim proverama”, rekao je za Beoinfo glavni urbanista Milutin Folić.

Aktualizacija predmetnog rešenja "blokova u meri urbane modelacije” i tempa ostvarljivosti iskazani su prvonagrađenim rešenjem, naveo je Folić. Ostali aspekti ovog rešenja, kao i fragmenti nagrađenih i otkupljenih radova, postaju osnova za naredne korake razrade u delu ili pak kao reperi mogućeg ili korektivnog, rekao je glavni urbanista.

Konkurs je bio javan, otvoren, anketni i jednostepen, a organizovala ga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti