O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Danas: Siniša Mali ne planira da podnese ostavku
07. Jul 2016. godine
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ne planira da podnese ostavku na tu funckiju, piše dnevnik Danas u izdanju od četvrtka, 7. jula.
List je naveo da im je to rečeno u vrhu vlasti, a da je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević na pitanje da li Mali podnosi ostavku odgovorio: "Znate li vi koliko mi imamo posla? Ne možemo svakodnevno da se bavimo demantovanjem pisanja medija".

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" najavila je da će 13. jula zbog rušenja objekata u Savamali održati novi protest "Beograd NIJE MALI".

Inicijativa je saopštila da i dalje zahteva odgovornost onih koji su učestvovali i naredili rušenje u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala i zatražili od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da prestane da beži od javnosti.

Oni su ukazali da je mandatar Aleksandar Vučić pre mesec dana priznao učešće najviših organa vlasti u Beogradu u akciji rušenja i da je prošlo više od mesec dana kako se Mali nije obratio javnosti, osim saopštenjima pres službe i, kako navode, "osmesima sa diplomatskih prijema i putovanja u Njujork i Minsk".

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, bagerima su ih porušili ljudi sa fantomkama, koji su očevice zatvarali u hangar. MUP ni komunalna policija nisu reagovali na pozive građana.

Inicijativa kao odgovorne za događaje u Savamali smatra gradonačelnika Sinišu Malog, predsednika Skupštine grada Beograda Nikolu Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, v.d. direktora policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikolu Ristića.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti