O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kuća na grčkom moru košta manje nego u Surčinu
27. Jul 2016. godine
Kuća na obali mora na Halkidikiju ili Tasosu, sa dvorištem i kompletnim nameštajem, košta manje nego kuća slične kvadrature u širem centru Surčina.
Zvuči ludo, ali je istinito - nekad je kuća na moru bila luksuz, a danas je jeftinija nego kuća u prigradskom naselju Beograda.

Tako agencije za nekretnine nude sređene kuće na manje od 100 metara od mora za pare koje će vam u Srbiji jedva biti dovoljne da nađete valjan stan u Beogradu.

Razlog za ovako veliki pad cena nekretnina u Grčkoj leži u ekonomskoj krizi, pa su tako cene nekretnina opale za 30 do 40 odsto. Tako danas kuća od 75 kvadratnih metara u popularnom letovalištu Pefkohoriju može da se nađe za 65.000 evra, i to sa kompletnim nameštajem i na svega 70 metara od plaže. Kuća se nalazi blizu centra grada i sadrži klimu, kamin i sigurnosna vrata.

Slično je stanje u mestima Nikiti, Nea Fokea, pa čak i na Tasosu, gde cene, ipak, jesu malo više.

Naime, na ostrvima su cene najmanje pale, ali je kvadrat i dalje jeftiniji nego u Beogradu - kuća od 130 kvadrata može da se nađe za 140.000 evra ili malo više od 1.000 evra po kvadratu.

U Srbiji ćete, s druge strane, za 65.000 evra moći da kupite kuću slične kvadrature (80 kvadrata) u širem centru Surčina i to gotovo u sivoj fazi izgradnje. Dobra stvar je što je u cenu uključen i plac od devet ari. Slično je stanje u ostalim prigradskim naseljima, dok u Begradu za te pare može da se nađe pristojan stan, ali ne u centru grada.

Ako ste pomislili da zvuči previše dobro da bi bilo istinito, trebalo bi da znate da ponekad i jeste. Naime, dešava da se da su kuće koje su izuzetno povoljne u prilično lošem stanju, piše portal 24.sata

Izvor: B92

Poljska bi mogla da uđe u rat?
20. Mart 2023. godine
Arhiva vesti